/>
Algemene instellingen aanpassen

Bij het opzetten van een webwinkel komt een hoop kijken. En niet alle details heb je direct goed. Daarom is het prettig dat je de algemene instellingen op elk moment nog kunt finetunen.

Open het overzicht van instellingen

Het overzicht van instellingen open je door op de pin "Webwinkel instellingen" te klikken. Staat deze pin niet op je startscherm? Dan kan je die eenvoudig toevoegen uit de lijst met populaire pins.

Factuur opmaak

De boodschap op een factuur moet goed zijn. Dat wil zeggen:

  • De factuur moet duidelijk zijn
  • De factuur moet prettig zijn
  • De afzender van de factuur moet herkenbaar zijn

De factuur in orde krijgen kan je doen met de volgende instellingen:

Betaaltermijn (in dagen)

Deze betaaltermijn wordt op de factuur vermeld. Zo weten klanten die niet online betaald hebben voor welke datum ze de factuur betaald moeten hebben.

Eigen adres op factuur

Het is verplicht je eigen adres te vermelden op de factuur. In deze instelling kan je deze plaatsen.

Footer tekst factuur

In de footer tekst kan je algemene informatie kwijt. Bijvoorbeeld waar / hoe kan de klant jou bereiken mochten er vragen over de factuur zijn?

Logo voor op de factuur

Door een logo op de factuur de plaatsen is het voor de ontvanger direct duidelijk van wie de factuur komt.

Bezorgkosten

Bovenop de totale kosten reken je vaak ook bezorgkosten. Met de instelling Bezorgkosten kan je instellen hoe hoog deze zijn.

Daarnaast kan je met de instelling "Bedrag waarbij de bezorgkosten vervallen" instellen boven welk bedrag er geen bezorgkosten meer gerekend hoeven te worden.

Pending betaling

Sommige betalingen zijn niet diret afgerond. Een voorbeeld hiervan zijn credit card betalingen. Het kan soms tot twee dagen duren voor het bedrag definitief binnenkomt. Het is echter al onmiddelijk van het krediet van de klant afgeschreven. Hoe behandel je de bestelling in de tussentijd. Dat is een overweging tussen de gebruiksvriendelijkheid aan de ene kant en het risoco op een wanbetaling aan de andere kant. En die keuze is met deze instelling geheel aan jou.

Factuurnummers

Bij elke factuur wordt het factuurnummer automatisch verhoogd. In principe hoef je hier niets aan te doen. Dat is ook niet aan te bevelen, aangezien de Belastingdienst er van uit gaat dat al je facturen aansluitend genummerd zijn.

Het kan echter zijn dat je buiten de webwinkel om een factuur verstuurd. Je kan deze dan het volgende nummer geven en met deze instelling het factuurnummer verhogen.

Prijzen in- of exclusief BTW

Voor je prijzen in gaat voeren geef ja aan of prijzen in- of exclusief BTW zijn. Over het algemeen voer je prijzen inclusief BTW in als je klanten consumenten zijn en exclusief als je klanten bedrijven zijn. Op het overzicht in je webwinkel en op de factuur worden de kosten alsnog berekend.

LET OP: als je je prijzen eenmaal hebt ingevoerd worden deze niet gecorrigeerd. Na het aanpassen van dit vinkje dien je zelf opnieuw de prijzen in te voeren.

Maximaal aantal te selecteren

Bij elk product kan een klant aangeven hoe veel hij of zij hier van wil bestellen. Dit aantal is gelimiteerd op basis van de voorraad. Als de voorraad echter heel groot is wordt dit aantal alsnog gelimiteerd. Simpelweg omdat iemand niet snel 500 broeken besteld. Hoe hoog dit standaard limiet moet zijn kan je instellen bij "Maximaal aantal bij productselectie". De standaard is 10 producten.

Contact / offerte aanvraag

Zou je graag vandaag nog beginnen of ben je juist nog aan het orienteren? In welke fase van voorbereiden je ook zit, we denken graag met je mee. Van wat ideeën, tot een inschatting van de kosten tot een volledig uitgewerkte offerte.

Al onze webwinkels draaien op Content Power - Bekijk ook andere websites: